Stává se Vám, že se Vám palačinky nechtějí odlepit od pánve? Tento jeden krok navíc Vás tohoto problému zaručeně zbaví. Stačí, když nejdříve roztopíte v hrníčku přepuštěné máslo a vmícháte do těsta.
A když už vaříme zdravě, sáhneme po Pure Ghí máslo od COLVIE.
Je v něm totiž navíc pořádná porce vitamínů rozpustných v tucích, které nezničí ani vysoké teploty, které musíme při našem kulinářském zážitku použít ????.
Suroviny (cca 10ks):
- 1 sklenice hladké špaldové mouky
- 2 vejce
- 1 sklenice mléka/rostlinného nápoje
- 3/4 sklenice vody
- špetka soli
- 3 lžíce Colvia Pure Ghí
Postup:
- Na jemném ohni rozpusťte v menším hrnci máslo a nechte trochu vychladnout.
- Do misky nasypte mouku, přidejte vejce, mléko, vodu a sůl a zmixujte na hladké těsto.
- Pomalu mixujte a přidávejte roztopené máslo.
- Palačinky smažte na dobře předehřáté pánvi, nejlépe s tenkým dnem. Nalejte přibližně jednu malou naběračku těsta a smažte dozlatova z obou stran.