Cuketová sezóna už pomalu končí, ale pokud Vám ještě nějaké zbyly, máme pro Vás tip na skvělý a vcelku rychlý oběd. U nás je teď děláme pravidelně minimálně jednou týdně, protože jsou chutné, jednoduché na přípravu a děti je milují!
Suroviny:
- 1kg cukety
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- hrst kopru
- hrst petržele
- 1 vejce
- 1 hrníček špaldové mouky
- Pure Ghí Máslo z colostra od COLVIE
- zakysaná smetana nebo bílý jogurt
Cuketové placky můžete obohatit dle chuti parmezánem nebo fetou. Na výše uvedené množství přidejte cca ½ hrníčku. Podávejte s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Postup:
- Umytou cuketu nastrouhejte na hrubých okách na struhadle, posolte a nechte na 2-3 minuty odstát. Nadbytečnou vodu slejte.
- K cuketě přidejte nakrájenou na drobno cibuli, vymačkaný česnek, pepř, kopr, petržel, vejce, mouku a důkladně zamíchejte.
- Na pánvi si rozehřejte na středním plameni ghí máslo a až bude rozehřáte, lžíci nabírejte těsto a formujte placičky.
- Smažte z obou stran do zlatova cca 2 minuty z každé strany.
- Podávejte s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.