Cuketové placky smažené na Ghí másle

Cuketová sezóna už pomalu končí, ale pokud Vám ještě nějaké zbyly, máme pro Vás tip na skvělý a vcelku rychlý oběd. U nás je teď děláme pravidelně minimálně jednou týdně, protože jsou chutné, jednoduché na přípravu a děti je milují!

 

Suroviny:

  • 1kg cukety
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • hrst kopru
  • hrst petržele
  • 1 vejce
  • 1 hrníček špaldové mouky
  • Pure Ghí Máslo z colostra od COLVIE
  • zakysaná smetana nebo bílý jogurt

Cuketové placky můžete obohatit dle chuti parmezánem nebo fetou. Na výše uvedené množství přidejte cca ½ hrníčku.  Podávejte s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.

 

Postup:

  1. Umytou cuketu nastrouhejte na hrubých okách na struhadle, posolte a nechte na 2-3 minuty odstát. Nadbytečnou vodu slejte.
  2. K cuketě přidejte nakrájenou na drobno cibuli, vymačkaný česnek, pepř, kopr, petržel, vejce, mouku a důkladně zamíchejte.
  3. Na pánvi si rozehřejte na středním plameni ghí máslo a až bude rozehřáte, lžíci nabírejte těsto a formujte placičky.
  4. Smažte z obou stran do zlatova cca 2 minuty z každé strany.
  5. Podávejte s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.