Vídeňák, aneb telecí řízek zná asi každý. A většina z nás si ho čas od času s chutí dopřeje.
Na vepřovém sádle nebo na oleji si umí řízek doma usmažit kdokoliv.
Ale pokud si chcete opravdu pochutnat, zkuste jej udělat na ghí másle z kolostra!
Ghí dodá už tak lahodnému telecímu řízku jemnou, máslovou chuť a kravské kolostrum ještě zvýrazní jeho nazlátlou barvu.
A navíc… bezvodý tuk z kolostra se nepřipaluje ani při skutečně vysokých teplotách a během jeho zahřívání nevznikají škodlivé látky. Takže jíte nejen chutně, ale i zdravěji.
Suroviny (4 porce):
- 4 plátky telecí kýty o výšce 1cm
- vejce 2ks
- 100g bezlepková mouka
- 100g kukuřičná strouhanka
- 250g Colvia Pure Ghí máslo
- citron
- sůl
Postup:
- Telecí plátky na okrajích mírně nařízněte, aby se při smažení nekroutily a mírně naklepejte.
- Osolte z obou stran, obalte v mouce, ponořte v rozšlehaném vajíčku, a nakonec položte do strouhanky a z obou stran ji na řízky přitlačte.
- V pánví rozehřejte ghí máslo. Řízky smažte na středním ohni z obou stran do zlatova.
- Usmažené řízky odkládejte na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného tuku.
- Podávejte teplé a křupavé s dílkem citronu.
Dobrou chuť!